Roofverdachte moest onder bedreiging comparanten roven

De verdachte Dhiradj M. kwam met een zeer opmerkelijk verhaal bij de verdere behandeling van zijn strafzaak maandag. Volgens de verdachte heeft hij op 28 april 2015 onder bedreiging van zijn comparanten een beroving moeten plegen. Het strafbaar feit zou hij hebben gepleegd nadat hij een jachtgeweer met ingekorte loop overhandigd kreeg. Dhiradj ontkent echter zijn vriend A.J. meerdere malen te hebben geschopt en geslagen. Volgens hem moest hij na de beroving terstond in zijn eigen voertuig stappen, waarna hij door de overige verdachten werd meegenomen. De verdachte pleegde het strafbaar feit met zijn comparanten Danny I., Roche D. en Reguillio B. Volgens hem was hij die bewuste dag in de woning toen hij op den duur door Danny werd verrast. Danny bedreigde hem met zijn houwer en sommeerde hem mee te werken. Dhiradj kreeg een jachtgeweer toegesmeten om zijn werk gemakkelijker te doen.
Een getuige in deze zaak verklaarde echter dat het nimmer kon zijn geweest dat Dhiradj zonder medeweten heeft meegewerkt. Zo zou Dhiradj onverwachts die dag thuis bij haar zijn aangekomen en is hij degene geweest die de anderen naar binnen heeft gehaald. Hoewel zij niet alle gezichten van de verdachten heeft kunnen zien, zegt zij duidelijk gezien te hebben hoe Dhiradj zijn neef A.J. op brute wijze heeft geschopt en geslagen. Hierna is hij samen met zijn comparanten gevlucht. In deze zaak zal kantonrechter Ingrid Chhangur-Lachitjaran het slachtoffer A.J. op 16 november horen.
FR

error: Kopiëren mag niet!