Imro Manglie: "LVV minister is corrupt, hij moet weg"

Voor de voorzitter van de Vereniging van Rijst Exporteurs‎, VRE, Imro Manglie is duidelijk. “LVV- minister, Soeresh Algoe is corrupt, hij moet weg,” zegt Manglie tegenover Dagblad Suriname. De bewindsman zou slechts bezig zijn met vriendjespolitiek en het behartigen van enge belangen.
VRE op een blauwe morgen opgericht
Hoewel de VRE enkele maanden geleden wettig gekozen is met Manglie als voorzitter, wordt deze vereniging miskend door de Algoe. De lijst die aangevoerd werd door de ex-voorzitter van de VRE, Bhagwatpersad Ramadhin, werd niet gekozen. Enkele weken na de verkiezing, richtte Ramadhin zijn eigen vereniging op, de Vereniging van Verwerkers en Rijst Exporteurs, de VRE. LVV gaat wel in zee gaat met deze vereniging. En dit gebeurt niet zomaar, legt Manglie uit. Algoe treedt als beschermheer op van deze vereniging omdat hij ook een dikke vinger in de pap heeft. Blijkt dat juist de VRE groen licht heeft gekregen om te exporteren naar Venezuela terwijl zij niet eens over leden beschikken. Het bestuur, bestaande uit 4 tot 5 personen, wordt erkend door de LVV-minister.
Het is als praten in de woestijn
Manglie zegt, deze misstanden waaraan de LVV minister zich schuldig maakt, vaker te hebben aangehaald. “Maar het is als praten in de woestijn.” Het bevoorrechten van vriendjes zou met de dag steeds erge vormen aannemen, waarschuwt Manglie. Als voorbeeld haalt hij aan dat voor het doen van inschrijvingen voor medicijnen, een specifiek merk aangegeven moet worden. Dit, ter bevoordeling van enkele personen. Ditzelfde systeem wordt ook toegepast voor de rijstexport naar Venezuela. Slechts de VRE komt in aanmerking hiervoor. Volgens Manglie is er niet eens een vergrootglas nodig op LVV om na te gaan dat de minister zich schuldig maakt aan vriendjespolitiek en corruptie. Dit is met het blote oog zichtbaar.
LVV-minister is een en al frommel
“Een en al frommel”, zo typeert de rijstmagnaat Algoe. “Het is alleen rotzooi op het ministerie.” Manglie zegt dat dit ministerie de rijstsector kapot heeft gemaakt. In plaats van om de schade te herstellen, is Algoe bezig de sector te vernietigen. Hij zou niet eens over de capaciteiten beschikken om als minister aan te zitten. Manglie zegt dat de minister zo snel als mogelijk vervangen moet worden om verdere afgang van de rijstsector te voorkomen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!