President stuurt OW-minister en ABPM weer naar tafel

1 President stuurt OW minister en ABPM weer aan tafelDe Algemene Bond Personeel Milieubeheer heeft gisteren zijn protestvergadering voortgezet. De bond heeft vorige week de president in een schrijven medegedeeld dat men naar het kabinet van de president zal komen om geïnformeerd te worden over de stand van zaken betreffende het wensenpakket van de leden van de bond, vervat in het protocol van afspraken van 10 april 2015. De president heeft middels een schrijven gereageerd op de brief van de bond. In het schrijven heeft de president deze kwestie verwezen naar de minister van Openbare Werken. De bond had eerder het vertrouwen in de minister van OW opgezegd.
“De president heeft gezegd dat de minister de bevoegdheid heeft om bepaalde zaken te realiseren. Als de minister het niet kan doen, moet hij de president zelf aangeven dat hij het niet kan doen. Hij moet niet alles naar de president toe sturen”, zegt Hugo Blanker, ABPM-voorzitter over de reactie van de president. De president heeft volgens Blanker de minister opgedragen per 13 oktober het bondsbestuur uit te nodigen voor een gesprek. De minister reageerde op de opdracht en schreef naar het bestuur. De bond is nog steeds niet tevreden met het schrijven van de minister, omdat het niet om het schrijven van de minister gaat, maar om de wenselijkheden.
Blanker gaf aan dat het bestuur 24 uur beschikbaar is voor een uitnodiging van de minister. Als er in het weekend een overeenstemming wordt bereikt met de minister, wordt maandag weer een alv gehouden om de resultaten te bespreken. Gebeurt dat niet, dan zal het werk op maandag pas om 11:00 uur aanvangen. Vervolgens melden de leden zich dan op dinsdag om 09:00 uur bij Milieubeheer aan voor een vergadering. Ook Michael Sallons, voorzitter van de Bond van Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en Bond Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW), was er bij om de leden te motiveren en te verzekeren dat de twee bonden achter de ABPM staan.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!