Kirpalani’s breidt vestiging Pengelstraat uit met superstore

Kirpalani’s NV breidt vestiging JAPstraat uit.1Kirpalani’s NV gaat met haar investeringen in Suriname een stapje verder. Gisteren vond de eerstesteenlegging plaats van de Kirpalani Superstore aan de Johan Adolf Pengelstraat. De trend tegenwoordig is dat de stad vanwege het verkeer vermeden wordt. Vanwege concurrentie met grote kasten van gebouwen, die in grote woongebieden verrijzen, is er gedacht de vestiging aan de Pengelstraat uit te breiden. ‘Hierdoor hoeven de klanten van het zuiden niet speciaal naar de stad te komen’, zegt Shyam Kirpalani, directeur van Kirpalani’s NV. De vestiging aan de J.A. Pengelstraat was volgens Kirpalani in den beginnen niet bedoeld om als winkel te functioneren. Gezien de toeloop is dat de afgelopen jaren wel het geval. ‘Die winkel blijkt nu te klein te zijn. Het opzetten van een complete Kirpalani is het gevolg van de vraag van de klanten zelf’, zegt Kirpalani.
De planning van deze investering is al ruim 4 jaren geleden begonnen. ‘We zijn er al 4 jaar mee bezig. We hadden geen zicht op de nationale financiële situatie die zich nu voordoet. We waren in een te ver gevorderd stadium toen de economische depressie zich manifesteerde. Wij gaan met hoop dan nog door met dit project’, zegt Kirpalani. De totale investering wordt geschat op US$ 12 miljoen. Het wordt een uitbreiding van een oppervlakte van meer dan 4000 vierkante meters. De bouw van het gebouw zal volgens Kirpalani 2 jaren duren. Hij hoopt ook dat tegen die tijd de Surinaamse economie gestabiliseerd is.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!