Medewerker EBS geëlektrocuteerd

Drie medewerkers van de Energiebedrijven Suriname (EBS) waren dinsdagmiddag bezig werkzaamheden te verrichten aan het hoogspanningsnet. Een van hen, een zekere V., was op een hoogwerker doende vliegers, die aan het net vastzaten, te verwijderen. Op een gegeven moment werd V. door tot nog toe onbekende reden geëlektrocuteerd en viel als gevolg daarvan vanuit de hoogwerker op de grond.
Wilfon Pinas, een buurtbewoner, verleende bij het zien van het incident terstond assistentie. Hij zegt aan Dagblad Suriname dat vanwege een stroomshock het slachtoffer op de grond werd gesmeten. De politie was heel snel op de locatie, maar de ambulance liet wel heel lang op zich wachten. De rijtijd van een ambulance moet zo kort mogelijk zijn, omdat het om mensenlevens gaat. ‘Het komt vaker voor dat patiënten heel lang op de ambulance moeten wachten. De situatie van het slachtoffer was kritiek. Een familielid van de medewerker was ter plekke en hij probeerde het slachtoffer per eigen gelegenheid naar het ziekenhuis te vervoeren, maar de politie weigerde de begeleiding’, aldus Pinas. Dit incident deed zich voor aan de Toemoek Hoemakstraat te Latour. Nagetrokken blijkt dat de geëlektrocuteerde in vaste dienst is binnen het bedrijf. De gezondheidssituatie van de medewerker is momenteel stabiel. De medewerker V. ligt nog in het ziekenhuis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!