Jagers schieten per ongeluk op 19-jarige

“Het kon ook anders zijn afgelopen als het schot zijn ogen of een andere fatale plaats zou hebben geraakt”, zegt Asha Ramkhelawan tegenover Dagblad Suriname. Volgens de tante van het slachtoffer, Kishan R. (19), stond haar neefje met iemand onder een boom te praten. Rond 10.00 uur hoorde zij een schot afgaan. Kort daarna hoorde Asha dat zijn neefje hen riep. Ter plekke aangekomen, bleek dat Kishan door hagels was geraakt aan zijn buik. De politie van Munder is na het incident ingeschakeld. Uit het bos kwamen twee heren die bezig waren te jagen. “Zij hadden inderdaad een konijn bij zich, maar mijn vraag is hoe veilig deze jagers omgaan met hun geweren”, stelde Asha de vraag. De politie heeft beide heren meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het jachtgeweer waarmee de jagers hebben geschoten, blijkt gedekt te zijn middels een vergunning. In het belang van het verdere onderzoek heeft de politie het jachtgeweer ter bewaring genomen. Na het verhoor is het tweetal heengezonden. Kishan is na de medische behandeling heengezonden. De politie zegt dat de schutters de medische kosten wel zullen moeten vergoeden. Dit incident deed zich voor te De Boerbuiten in het politieressort van Munder.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!