DNA naturaliseert 200 vreemdelingen

De Nationale Assemblee (DNA) heeft met algemeen 34 stemmen de naturalisatie van 200 vreemdelingen goedgekeurd. Qui Qingchi en 48 anderen, El Aro Margo, Antoine Shedid en 49 anderen, Rozan Omar Khan en 49 anderen en Mangal Tulsieram en 49 anderen mogen zich vanaf nu Surinamer noemen. Coalitie en oppositie stemden voor. De behandeling van dit hamerstuk verliep vrijwel vlot. Naast enkele kleine wijzigingen is het parlement erin geslaagd om pakweg binnen 4 uren alle zaken af te ronden. De commissie, bestaande uit de leden Rabin Parmessar (voorzitter), Krishna Hussainali-Mathoera, Ruchsana Ilahibaks, Ingrid Karta-Bink, Grace Watamaleo, Djoties Jaggernath en Anton Paal, heeft hard gewerkt om zaken voor te bereiden. Deze commissie was verantwoordelijk voor het onderzoek voorafgaand aan de behandeling van de verzoeken tot verkrijging van de Surinaamse nationaliteit, waarna resultaten hiervan in de openbare vergadering zijn besproken. Volgens Parmessar hebben alle 7 commissieleden hun bijdrage geleverd. Zowel hij als minister Soewarto Moestadja van Arbeid, die waarnam voor vicepresident Ashwin Adhin, zegden steun toe aan het anticorruptiebeleid van minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie. Een ieder is het met elkaar eens dat corruptie bij het vreemdelingenbeleid tot het verleden moet gaan behoren.
FR

error: Kopiëren mag niet!