Ouders brengen ontvluchte arrestant terug

De 16-jarige Ch. A. is donderdagavond na zijn ontvluchting uit de hulppost te Uitkijk door zijn ouders teruggebracht naar het bureau. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de verdachte een dag voor zijn ontvluchting was aangehouden ter zake diefstal. Hij en een 19-jarige worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van een bromfiets. De politie van Jarikaba was bezig het verhoor van Ch. A. af te nemen. Aan het einde van zijn verhoor gaf de arrestant te kennen dat hij naar het toilet moest. De verdachte maakte zich via het toiletraam uit de voeten. De agent die op een gegeven moment niets meer hoorde, maakte de deur open en zag niemand in het toilet. De politie zette een zoekactie op touw, echter zonder het gewenste resultaat. Later in de avond hebben de ouders van Ch. A. hem teruggebracht naar het bureau. De twee verdachten zijn aangehouden op basis van een anonieme tip. De politie heeft de informatie uitgewerkt en inderdaad op de locatie een gestolen bromfiets aangetroffen. In het belang van het verdere onderzoek zijn beide verdachten in verzekering gesteld. De 16-jarige zou na zijn verhoor worden overgebracht naar Opa Doeli. Hangende het verdere onderzoek blijft het tweetal in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!