Ondernemer en politieagent verduisteren 700.000 liter brandstof KPS

Een politieagent is samen met een ondernemer in staat geweest ongeveer 700.000 liter brandstof van het Korps Politie Suriname te verduisteren. Behalve de agent van politie eerste klasse M.B. (46), die tewerk was gesteld op de afdeling Technisch Beheer, is ook de ondernemer T.K. in deze zaak aangehouden.
Uit het onderzoek blijkt dat de politieman vermoedelijk langer dan drie jaar zich schuldig zou hebben gemaakt aan diefstal van brandstof van het Korps.
Dit jaar bekeken heeft hij meer dan 700.000,- liters brandstof verduisterd. De strafbare handelingen werden door middel van handtekeningen van Korpschef Humphrey Tjin-Liep-Sjie gepleegd.
De politiebaas heeft zelf op de stukken getekend. Het is de krant echter niet gelukt een reactie van de Korpschef los te krijgen. Het gaat in deze om brandstof die voor de politie bestemd was. Deze zaak kwam aan het rollen toen de korpsleiding informatie binnenkreeg en terstond een onderzoek liet instellen.
Uit uitgevoerde analyses bleek dat reeds enige tijd meer brandstof werd besteld dan het gemeten verbruik van de politie. Verdere uitwerking van de informatie bracht de onderzoekers op het spoor van de verdachten.

error: Kopiëren mag niet!