Oplichters die inzamelingsactie hielden, aangehouden

De politie van Jarikaba kreeg op vrijdag 18 september een melding via de Centrale Meldkamer dat een man en een vrouw bezig waren met een inzamelingsactie, waarbij een oplettende burger ontdekte dat zij geen vergunning hadden. De politie van Jarikaba stelde gelijk een onderzoek in. De politie trof de 52-jarige Gersy D. en de 52-jarige chauffeur Poeran in het project aan met blanco donatiebrieven in hun bezit. Zij konden de politie geen vergunning wijzen, die was afgegeven door de districtscommissaris om zo’n actie te kunnen uitvoeren. Gersy en Poeran werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Gersy voert haar inzamelingsactie onder de naam van een stichting uit. Ook heeft zij krantenknipsels van het jaar 2012, welke zij gebruikt om mensen te overtuigen dat zij sociale projecten heeft uitgevoerd om sociaal zwakkeren, kindertehuizen en arme kinderen te kunnen ondersteunen. De verdachten zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Een inzamelingsactie dient ondersteund te worden door een vergunning, afgegeven door de districtscommissaris van desbetreffend district.

error: Kopiëren mag niet!