Wolff: ‘Privégebruik dienstvoertuigen wordt aangepakt’

WolffVicepresident Ashwin Adhin heeft onlangs aangegeven dat de controle op dienstvoertuigen zal worden opgevoerd. Volgens hem zouden er teveel dienstvoertuigen zijn. De minister van Openbare Werken, Siegfried Wolff, geeft aan dat hij zich bewust is van het probleem van het privégebruik van dienstvoertuigen op verschillende ministeries waaronder ook OW. Zo gauw bekend is dat een ambtenaar zich hieraan heeft schuldig gemaakt, wordt volgens hem hiertegen opgetreden volgens de mogelijkheden die de Personeelswet biedt. “Dienstvoertuigen mogen alleen worden ingezet voor de dienst”, benadrukt hij. Bij OW is er volgens hem in ieder geval geen overschot, maar juist een tekort aan dienstvoertuigen. De reden waarom ambtenaren vaker dienstvoertuigen privé inzetten, is hem niet bekend, maar hij denkt dat het onverantwoordelijk gedrag van de zijde van de ambtenaren is dat ertoe leidt dat zij buiten hun boekje gaan’, legt Wolff uit.
De minister geeft aan dat in ieder geval alle controlemechanismen op het ministerie in place zijn. “Er zijn wel intekenlijsten, er wordt bijgehouden hoeveel kilometers zijn gereden en hoeveel brandstof is verbruikt en ook hebben de voertuigen een GPS-systeem waardoor gevolgd kan worden waar de persoon met het voertuig is geweest”, stelt Wolff. Er wordt volgens de minister alles eraan gedaan om het ongecontroleerde gebruik van dienstvoertuigen op zijn ministerie te voorkomen. Los van het niet geautoriseerde gebruik van overheidsvoertuigen, welke gezien moet worden als een overtreding van de regels, moet ook de onnodige verspilling van brandstof en dus overheidsmiddelen niet vergeten worden. Op social media verschijnen vaker foto’s van dienstwagens die zich bevinden op vakantieoorden of langs visgaten die zich ver buiten de standplaats van de voertuigen bevinden. De verwijtende commentaren naar de overheid toe over het niet doeltreffend aanpakken van dit probleem, liegen er ook niet om.

error: Kopiëren mag niet!