Verdachte in EBS-fraudezaak voorlopig op vrije voeten

Het Hof van Justitie heeft donderdagmiddag de verdachte Dick Ludwig van Kanten, oprichter en directeur van Greenland Development NV, voorlopig in vrijheid gesteld. Advocaat Benito Pick bevestigt aan Dagblad Suriname dat zijn cliënt door het Hof in vrijheid is gesteld op basis van hun verzoek. Ludwig werd woensdag in het belang van een strafrechtelijk onderzoek in verzekering gesteld. De verdachte wordt ervan verweten dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan verduistering c.q. oplichting. In verband met het onderzoek was Van Kanten op donderdag bij de rechter-commissaris. De raadsman heeft na de inverzekeringstelling op woensdag terstond een verzoek op basis van artikel 54A (verzoek tot invrijheidstelling) ingediend bij de rechter-commissaris.
De raadsman heeft het verzoek bij het Hof ingediend daar zijn cliënt zich niet terug kon vinden in de mening c.q. beslissing van de rechter-commissaris. Hij stelde aldoor dat zijn cliënt ten onrechte is aangehouden. Pick had eerder opgemerkt dat men tot aanhouding over kan gaan wanneer er feiten zijn en strafbare gedragingen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!