Sivis start met 79ste basisopleiding

Sivis organiseerde 79ste basisopleiding.1De Stichting Scholingsinstituut voor Vakbeweging (Sivis) heeft gisteren haar 79ste basisopleiding gestart. Deze 79ste opleiding werd gekoppeld aan een workshop met als thema ‘Ethiek op de werkvloer, een ethische benadering van het individu als werknemer en leidinggevende binnen organisaties’. Over ethiek, moraal, waarden en normen wordt er in de samenleving volop gesproken. Volgens Victor Jones van de Sivis kan worden gesteld dat er elke dag ethische kwesties aan de orde zijn. De workshop was tweeledig. Ethiek werd in detail behandeld. Heel interessant voor de deelnemers was de link tussen ethiek en godsdienst. Ten tweede werd ethiek op de werkvloer behandeld, waarbij de spiegel aan de aanwezigen werd voorgehouden.
Jones vertelt verder dat er altijd voldoende ruimte is voor verbetering en ontwikkeling. ‘Wij moeten altijd proberen onze normen en waarden hoger te tillen’, zegt Jones. Aan de workshop hebben ongeveer 100 cursisten meegedaan. De deelnemers kwamen uit de vakbeweging en het bedrijfsleven. De basisopleiding heeft een continu karakter. ‘Zolang Sivis zal bestaan zal, deze basisopleiding worden verzorgd’, zegt Jones.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!