Slachtoffer bizarre aanrijding buiten levensgevaar

Slechtoffer bizarre aanrijding buiten levensgevaarDe fietser die woensdagavond betrokken was bij een aanrijding met een betonmolentruck, verkeert buiten levensgevaar. Dit zegt de politie van Nieuwe Haven alwaar de zaak in onderzoek is. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat zowel de fietser als de autobestuurder over het Molenpad reed. Beide gingen dezelfde richting op. Op de kruising van de Frederik Derbystraat doorkruiste de autobestuurder het verkeer voor de fietser. De fietser reed rechtdoor, terwijl de vrachtwagenbestuurder naar links uitweek, met als gevolg de aanrijding. De fietser kwam daarbij onder de truckbanden en raakte bekneld. De brandweer moest eraan te pas komen om de fietser uit zijn benarde positie te bevrijden. De politie van Nieuwe Haven zegt dat de betonmolentruck door de politie ter herkeuring in beslag is genomen. De bestuurder is wel in het bezit van een geldig rijbewijs. Bovendien verkeerde de truckbestuurder niet onder invloed van alcohol. In het belang van het verdere onderzoek is het rijbewijs van de veroorzaker ingevorderd.
De politie maakt in een persbericht bekend dat zij en andere hulpverlenende diensten gehinderd werden door nieuwsgierigen tijdens het afhandelen van dit geval. Vanwege de aard van het geval stroomde een grote groep mensen naar de plaats van het ongeval. Het afzetlint weerhield de nieuwsgierigen uit het publiek niet om toch te komen op de plek waar de hulpdiensten hun werk moesten doen. De meesten haalden hun mobiele telefoon te voorschijn om foto’s en filmopnames te kunnen maken. Hierdoor is tijd verloren gegaan om het slachtoffer hulp te bieden.
Als de politie of brandweer een gebied heeft afgezet, is het verboden voor onbevoegden om de plek te betreden, laat de politie weten. Alleen hulpverleners hebben toegang tot die afzetting. De politie doet een dringend beroep op de samenleving om rekening hiermee te houden. In levensbedreigende situaties dienen hulpverleners alle ruimte te krijgen hun werk naar behoren te doen. Elke seconde is kostbaar als er slachtoffers zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!