Meteorologische Dienst organiseert allereerste workshop

meteorologischeIn het Ramada Princess Hotel heeft het Meteorologische Dienst haar eerste workshop behouden. De National Stakeholders Consultation on Climate Services is gisteren gestart en eindigt vandaag. Op 11 september wordt de workshop vervolgd en start men met de First National Climate Outlook Forum. Het doel van de workshop is de verschillende stakeholders van de verschillende sectoren bij elkaar te brengen en om de kloof te overbruggen, die er bestaat tussen klimaatwetenschappers en de Meteorologische Dienst. De klimaatgevoelige sectoren, zoals de landbouw-, water-, energie- en gezondheidssector, zijn allemaal bij elkaar gebracht zodat dat er een netwerk opgebouwd kan worden, waarbij ervaringen met elkaar gedeeld worden.
Sukarni Sallons, het waarnemend hoofd van de Meteorologische Dienst, geeft aan dat de verschillende sectoren gebruik kunnen maken van deze klimaatinformatie binnen hun sectoren en bekijken hoe zij dit kunnen integreren. Van de verschillende sectoren zijn vertegenwoordigers aanwezig, alsook van de verschillende ministeries, de NCCR, Nimos en enkele buitenlandse vertegenwoordigers van de World Meteorological Organization (MWO). ‘Het gaat uiteindelijk erom hoe deze sectoren gebruikmaken van de klimaatservices en hoe ze de klimaatinformatie kunnen gebruiken binnen hun sector om een betere planning te maken’, aldus Sallons.

error: Kopiëren mag niet!