Girjasing: ‘Onhygiënische situatie op veerplein onhoudbaar’

Girjasing onhygienische situatie veerplein.1De situatie op het veerplein te Commewijne is niet meer uit te houden. ‘De locatie waar meer dan 1000 burgers dagelijks de oversteek per boot doen, ontbeert sanitaire voorzieningen. Het gevolg is dat men plast tegen gebouwen aan en hun behoefte doet in het struikgewas. Zelfs maandverband slingert rond in de omgeving. Dit is de reden waarom wij het initiatief willen nemen om toiletten te bouwen.’ Dit zegt parlementslid Shailendra Girjasing, die er nog bij vermeldt dat te midden van deze onhygiënische situatie ook nog eetgelegenheden gevestigd zijn op het veerplein, hetgeen de aanpak alleen maar dringender maakt. Hij heeft inmiddels een brief gestuurd naar de districtscommissaris (dc) ,waarin het voornemen om openbare toiletten te bouwen, is vermeld en waarbij tevens het verzoek wordt gedaan aan de dc om een locatie voor de bouw van de toiletten aan te wijzen.
Er zijn in feite wel openbare toiletten op het veerplein aanwezig, maar deze zijn om onbekende redenen al jaren voor het publiek gesloten. Girjasing denkt dat ze vermoedelijk aan een particulier behoren, die ze niet of niet meer ter beschikking wil stellen. De kosten voor de bouw van de nieuwe openbare toiletten zullen voor rekening komen van Girjasing zelf, de Stichting Vrienden van Commewijne, en het lokaal bedrijfsleven. Het wachten is nu op de dc voor het vinden van een geschikte locatie op het veerplein. Er zal volgens Girjasing wel een kleine bijdrage gevraagd worden voor het gebruik en het schoonhouden van de openbare toiletten.

error: Kopiëren mag niet!