Brug over Carolina ruim Euro 20 miljoen te duur

De brug over de Surinamerivier nabij Carolina is zoals bekend door de regering uitbesteed aan de buitenlandse onderneming Ballast Nedam voor Euro 27 miljoen. De brug over het Saramaccakanaal, welke door de Surinaamse ondernemer Nameco NV gebouwd is en 25 meter langer en bijkans 4 meter breder is, heeft de staat slechts rond Euro 6 miljoen gekost. Het voornaamste verschil tussen de twee bruggen, die overigens haast identiek zijn qua type, is de afstand. Ook als ervan uitgegaan kan worden dat in ieder geval de transportkosten wat hoger zijn uitgevallen, kan dit zich nog niet vertalen in een verschil van Euro 20 miljoen.
Parlementariër Asiskumar Gajadien heeft daarom middels een brief aan president Desi Bouterse gevraagd om de documenten, met betrekking tot de bouw van de brug nabij Carolina, ter beschikking te stellen aan het parlement. Ook vroeg hij de president om een Clad-onderzoek in te stellen omtrent de financiële kant van de bouw van de brug. De bouw van de brug nabij Carolina kwam tot stand op basis van een tweede contract van de regering met Ballast Nedam. Het eerste contract was geraamd op Euro 32 miljoen voor de bouw van dezelfde brug. De regering vond dit te duur en heeft toen het contract verbroken en moest daarvoor een enorme schadeclaim betalen. Voor de bouw van de brug nabij Carolina is nimmer een openbare inschrijving geweest.

error: Kopiëren mag niet!