Renfurm krijgt hoogste diplomatieke post in Miami

1 Renfurm krijgt hoogste diplomatieke post in Miami.1Marsha Renfurm, het voormalig lid ambassaderaad in Port-of-Spain (Trinidad en Tobago), mag binnenkort leiding geven aan het Surinaamse Consulaat in Miami. Dit verneemt Dagblad Suriname uit welingelichte bronnen. Renfurm wordt namens de vernieuwingsbeweging van de Pertjajah Luhur (PL) onder leiding van Raymond Sapoen voorgedragen voor deze post. Al geruime tijd wordt door PL voorzitter Paul Somohardjo aangegeven dat Renfurm, die uit de gelederen van de PL afkomstig is, degene was die Sapoen overtuigd heeft over te lopen. Zij zou samen met Sapoen bezig zijn meerdere mensen uit de partij over te halen de zogenaamde vernieuwingsbeweging te ondersteunen. Hiermee kan gemakkelijk met de NDP worden samengewerkt.
Renfurm werd in 2012 teruggeroepen naar Paramaribo, omdat ze tot twee keer toe een aanvaring zou hebben gehad met ambassadeur Fidelia Graant-Galon. Daarbij zou Renfurm verbaal te ver zijn gegaan. Zij zou een opdracht van ambassadeur Graant-Galon, om een conferentie in Mexico bij te wonen, hebben geweigerd. Renfurm wilde haar zoontje van zes jaar onder geen beding alleen achterlaten bij een oppas in Trinidad en Tobago. Vanuit politieke kringen wordt aangegeven dat de band tussen Sapoen en Renfurm heel goed is. Zij was voor haar overstap bekend als een van de woordvoerders van de PL.
FR

error: Kopiëren mag niet!