Bigi Poika en Tibiti geïsoleerd door wegspoeling rijweg West Suriname

IMG_20150820_134128
IMG_20150820_134106De rijweg naar West Suriname is ter hoogte van Drie Kokro voor ongeveer 15 meters weggespoeld. Hiermee zijn de bewoners van het achterliggend gebied geïsoleerd. Dorpelingen van Bigi Poika en Tibiti kunnen zolang het probleem niet is opgelost niet afreizen naar Zanderij rijrichting Paramaribo. Ook arbeiders van verschillende ondernemingen in het gebied zijn thans ingesloten.
De districtcommissaris van Para John de La Fuente heeft persoonlijk het gebied bezocht vanmiddag en de situatie bekeken. Er is contact opgenomen met het ministerie van Openbare Werken (OW) bij wie de verantwoordelijkheid van deze wegstrekking rust. Haukes NV heeft in opdracht van OW reeds een veldoriëntatie gedaan vanmiddag en zal hooguit vanavond een oplossingsmodel aandragen.
Dc De La Fuente wilt een spoedige oplossing, omdat de gemeenschap van het achterliggend gebied afhankelijk is van centrum Para en Paramaribo. Zij moeten hun producten afzetten op de Centrale markt in de stad om te kunnen voorzien in hun behoefte en moeten ook op Onverwacht zijn voor alle andere administratieve aangelegenheden. De la Fuente hoopt morgen al een alternatieve oplossing te hebben, zodat de gemeenschap over deze brede wegbreuk kan komen.

error: Kopiëren mag niet!