Breeveld: ‘Aanvullingen DOE duidelijk weerspiegeld in regeerakkoord’

‘We kunnen ons terugvinden in het regeringsakkoord, want het is geen akkoord als je niet akkoord bent’, zegt Carl Breeveld, voorzitter van de politieke partij DOE, die coalitiepartner is van de NDP. DOE heeft zich door de jaren heen vooral geprofileerd als een van de voorvechters van corruptiebestrijding. Vorige week tekenden de NDP, DOE en de BEP het regeerakkoord waarin de vijf hoofdonderdelen, milieu, onderwijs, welzijn, economie en het verbeteren van de kwaliteit van de overheid, zijn opgenomen. ‘De intenties staan daarin en wij verwachten dat een aantal dingen verder uitgewerkt worden, zoals de Jaarrede van de president en het Ontwikkelingsplan dat moet komen, en dan kun je de verdere details en de zaken, die eventueel nog moeten worden opgepakt, daarin plaatsen.’
Ook de corruptiebestrijding is volgens Breeveld duidelijk weerspiegeld in het regeerakkoord. Hij stelt dat zijn partij daar zondermeer op heeft gestaan en daar ook een duidelijke bijdrage bij geleverd heeft. ‘Onze aanvullingen die hadden vooral ook daarop betrekking, omdat wij het belangrijk vinden dat corruptiebestrijding en vooral ook het voorkomen van corruptie op een concrete manier gestalte krijgt in het beleid. Dit is duidelijk verwerkt in het regeerakkoord, anders waren wij niet akkoord gegaan’, aldus Breeveld.

error: Kopiëren mag niet!