Advocaten Truideman en Lobo: “Moord Goudland rechtvaardig gepleegd”

De raadslieden Frank Truideman en Raoul Lobo hebben wenkbrauwen doen fronsen op de strafzitting van vrijdag. Beide advocaten zijn van mening dat de moord van het slachtoffer Eduard Goudland op rechtvaardige grond is gepleegd. Goudland was volgens Truideman een indringer in de woning van de 35-jarige Dayanand K. en zijn 36-jarige echtgenote Sandhia K. Doordat deze niet uitgenodigd was en deze een scherp voorwerp voor Dayanand trok, was de verdachte genoodzaakt uit zelfverdediging op te treden. Om zijn eigen lijf te redden heeft Dayanand dan de houwer in de richting van de indringer gezwaaid. Echter werd deze fataal voor Goudland die onthoofd werd. Truideman baseert zijn uitspraak op artikel 66 lid 3 van het wetboek van strafrecht. Lobo voerde tegelijk ook aan dat het OM ook verkeerd heeft gehandeld door bewijsmateriaal onrechtmatig te verkrijgen. Beide raadslieden vinden dat de verdachten ontslagen moeten worden van alle rechtsvervolging. Het OM heeft een celstraf van 15 jaar in deze zaak gevorderd voor Dayanand. Door gebrek aan bewijs heeft de officier van justitie Shanta Mahadew vrijspraak geëist voor de vrouw. Haar man had in het begin gezegd onschuldig te zijn. Pas op 14 oktober 2014 gaf hij toe het slachtoffer dood te hebben gekapt.
Op 5 augustus 2013 werd het ontzielde lichaam van Goudland in een kanaal in Nickerie ontdekt. Goudland is om het leven gebracht door onthoofding. Het echtpaar werd kort na de ontdekking van het strafbare feit aangehouden en in verzekering gesteld. Man en vrouw werden op een gegeven moment in vrijheid gesteld, omdat het bewijs tegen hun onvoldoende was. Ambtenaren van de forensische opsporing verrichtten een nader onderzoek in onder andere de woning van het verdachte echtpaar en op andere plaatsen buiten het huis. Daarbij zijn bloedsporen ontdekt die vervolgens naar het buitenland zijn gestuurd voor DNA-onderzoek. Uit dit onderzoek is onomstotelijk komen vast te staan dat de gevonden bloedsporen zowel binnen als buiten de woning van de verdachten, afkomstig zijn van het slachtoffer. Het verzoek van de raadslieden gisteren om de voorlopige hechtenis van de man op te schorten is echter door kantonrechter Susanne Chu afgewezen. De zaak staat voor uitspraak op 13 oktober.
FR

error: Kopiëren mag niet!