Hok overhandigt rapport lopende activiteiten aan nieuwe minister

Hok overhandigt rapport lopende activiteiten aan nieuwe ministerGistermiddag nam de nieuwe minister, Regilio Dodson, officieel het roer over op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Vertrekkende minister Jim Hok, die deze functie 5 jaren lang vanaf de instelling van de vorige regering heeft bekleed, feliciteerde de nieuwe minister en overhandigde aan hem een rapport, waarin lopende zaken betreffende het ministerie zijn opgenomen. Palu-voorzitter Jim Hok zei dat dit document speciaal is voorbereid om de nieuwe minister aan te geven waarmee het ministerie momenteel bezig is en de zaken die nog moeten worden afgehandeld. Hok gaf aan dat elke bewindsman zo zijn eigen accenten legt. In het rapport zijn onder ander opgenomen, zaken met betrekking tot voorbereiding van de energiewet, drinkwatervoorziening en voorbereiding van de waterwetten. Ten aan zien van de waterwet stelde de ex- minister dat er nieuwe manieren ontwikkeld moeten worden om veilig en schoon drinkwater voor de samenleving te garanderen. Er werd als voorbeeld genoemd district Commewijne, die volgens de ex-minister nog niet genoeg aandacht van het ministerie heeft gehad. Daar heerst er echt een situatie waar water minder drinkbaar is vanwege het zoutgehalte. Iets dat bekend is bij de huidige minister. Dodson gaf aan zelf op Commewijne te wonen en op de hoogte te zijn van de situatie. Verder zijn uitbreidingsprojecten in voorbereiding te Nickerie, Marowijne en Coronie.
De nieuwbakken minister gaf tijdens zijn toespraak aan al enige tijd dit ministerie te volgen en te willen gaan voor continuïteit van het bestuur. De opgenomen zaken uit het rapport zullen zeker prioriteit krijgen. Samen met de afdelingen wil minister Dodson kijken waar de pijnpunten zijn om samen resultaatgericht zaken ten uitvoer te brengen. Na de formaliteiten trok de minister zich terug met ex-minister Hok om over het een en ander te praten aangaande het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!