Politieambtenaren diep teleurgesteld

De politieambtenaren, die dinsdag 11 augustus op hun gestationeerde bureaus zouden worden bevorderd, kregen maandag het bericht dat de bevorderingen zijn aangehouden. Alleen de bevordering van de agenten eerste klasse in de rang van brigadier heeft voorgang gevonden. De overige rangen, waaronder aspirant agent van politie, twee en derde klasse, brigadier en majoor, zijn on hold gezet. Deze politiemannen wisten al dagen van tevoren dat hun bevordering dinsdag 11 augustus op hun bureaus zouden geschieden, daar hun epauletten (schouderversieringen) reeds op de politieposten waren bezorgd. Vol spanning leefden de politieambtenaren naar de dag toe. Op maandag 10 augustus werden alle politieposten bericht dat slechts de bevordering van de agenten van politie eerste klasse door zou gaan en dat de rest wordt aangehouden.
De reden voor de aanhouding van de bevordering is dat de minister van Justitie en Politie de beschikkingen van de overige politieambtenaren niet heeft getekend. Een inspecteur van politie zegt aan de krant dat de schouderversieringen maandag weer terug zijn genomen. De politieambtenaren verkeren in een deprimeerde stemming. Zij hadden een klein feestje gepland samen met hun collega’s. Begrijpelijk is dat de families ook aanwezig zouden zijn. In het verleden hebben de bevorderingen in het kader van bezuinigingen ook op de politiebureaus plaatsgevonden. De politiemannen ervaren dit als zeer teleurstellend.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!