Geld ophalen voor Ranjeev Banda

Enkele dagen terug hebben verschillende mediahuizen een bericht geplaatst over de familie Banda. De familie heeft namelijk veel te verduren, omdat hun zoon, de 23-jarige Ranjeev Banda, al ongeveer 8 weken voor behandeling ligt in het Sint Vincentius Ziekenhuis. De jongen heeft volgens verklaringen van de medische specialisten leukemie (bloedkanker) en zijn toestand is nu vrijwel kritiek. Hij heeft een chemokuur nodig om zijn bloed weer op een normaal peil te krijgen, maar de medicatie wordt niet door de verzekeraar vergoed, omdat de prijs van de kuur boven het maximale bedrag gaat dat in de polisvoorwaarden en de klapper van de verzekering is opgenomen. De ouders moeten ondanks de PZS-verzekering uit hun eigen zak betalen voor extra medicijnen die de jongen nodig heeft. De ouders Jerry Banda (vader) en Bimla Banda (moeder) hadden aangeven niet in staat te zijn deze bedragen, die zij wekelijks moeten neertellen voor de medicamenten, te betalen. Ranjeev is intussen helemaal zwak geworden en had huilend aangegeven weer naar huis te willen gaan.
‘Help Rajeev Banda’
Vanwege de situatie van Ranjeev is er op facebook een inzamelingsactie gestart om geld op te halen voor hem. De pagina heet ‘Help Rajeev Banda’ en is gemaakt door Ricky Sewpersad. Men is ongeveer al 3 dagen bezig geld op te halen voor Rajeev. Zowel in Suriname als in Nederland worden er inzamelingsacties uitgevoerd. Tot nog toe bedragen de ontvangen donaties in Suriname SRD 1000 en in Nederland Euro 225 . Maar dat is bijlange na niet genoeg, vandaar dat men via deze weg mensen wil oproepen een donatie te doen voor deze jongeman. De contactnummers zijn 0614693101 (Nederland) en 8957169 (Suriname). De rekeningnummers zijn 24551735798 mr. T. R. Sewpersad RBC-bank (Suriname) en NL74ABNA0447214624 R. Sewpersad ABN AMRO te Rotterdam (Nederland).
In het geval van Ranjeev gaat het om een basiszorgpakket. De chemokuur wordt in dat pakket tot een maximaal bedrag van SRD 6000 gedekt per verzekeringsjaar. Het bedrag dat betaald moet worden voor de kuur die Ranjeev nodig heeft, ligt hoger dan dat bedrag. De ouders hebben zelf de kosten voor de recente recepten moeten bekostigen. De ouders hadden via 1 voor 12 de gemeenschap dringend verzocht in te komen, zodat de kosten voor de medicatie gedekt kunnen worden.

error: Kopiëren mag niet!