IDPM gaat voor gezinsversterking

IDPM gaat voor gezinsversterkingHet Instituut voor Development Planning and Management legt zich vooral op het verzorgen van trainingen en opleidingen voor hoger kader in Suriname. Directeur Gregory Rusland geeft aan dat er hiernaast ook wordt gekeken naar ontwikkelingen in het land die versterking nodig hebben. “We hebben heel veel succes gehad, maar zien dat er nu behoefte bestaat aan het onderdeel ‘sterke gezinnen in de samenleving’. Vandaar dat er een aantal deskundigen, dat in die branche werken, bereid zijn gevonden, om de samenleving te ondersteunen.
Het instituut heeft zaterdag in dit verband op Livorno een start gemaakt met het project voor ‘Gezinsversterking’. De eerste informatiedag werd op Sunny Point gehouden. Het project is in beginsel sinds maart 2015 begonnen. Vrijdag werd het gezinsversterkingsorgaan van het instituut versterkt. Patricia Etnel, coördinator van het project geeft aan dat het stichting vooral richting de scholen wil gaan om ouders te adviseren hoe met bepaalde problemen om te gaan. “Met dit project willen we verandering brengen. Als je vooruitgang wil, is het nodig dat het gezin als basis wordt genomen. Vanuit het gezin, wordt elke kind/individu gevormd, en vandaar uit zet je de basis om te vertrekken voor de ontwikkeling van je land. Heb je zwakke gezinnen, dan zal je ook een prijs betalen voor de ontwikkeling van je land. Met deze informatiedagen willen we ouders informeren hoe om te gaan met het gedrag van hun kinderen, en hoe de kinderen te begeleiden”.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!