Schutter aangehouden voor doodschieten jager

De recherche Kapitale Delicten heeft de schutter Sylvester D. hangende het verder onderzoek in verzekering gesteld. Sylvester was tezamen met het latere slachtoffer Eduard Wiriosetiko (38) en nog een andere jager op donderdag 6 augustus gaan jagen richting Casipora. Volgens verklaring van de verdachte heeft hij op een gegeven moment sporen van een wild dier gezien. Hij vroeg het latere slachtoffer, dat achter het stuur zat, om het voertuig tot stilstaand te brengen, aangezien hij de sporen wilde volgen. Na een poos ging er een schot af en bleek dat het slachtoffer dodelijk is geraakt. Vanwege het feit dat de jager Sylvester D. onsamenhangende verklaringen bij de politie heeft afgelegd, heeft de recherche hem in het belang van het verder onderzoek ingesloten. Het onderzoek duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!