Al jaren stilstand

Ik weet dat het land Suriname een lekker land is en dat het prettig vertoeven is. Het is wel jammer dat velen hier in het land niet een vak kiezen omdat ze daarvoor voelen of dat ze zich willen inzetten voor een bepaald doel maar heel vaak omdat zij zo snel mogelijk rijk te worden. Het geld heeft helaas de plaats overgenomen van de verantwoordelijkheid. Tot schaamteloos gedrag aan toe; maar het maakt allemaal niets uit voor hen; als ze maar op een snelle wijze veel geld kunnen maken. Als dat nu ten koste gaat van andermans gezondheid of leven, dat maakt niets uit. Geld! Daar draait alles om. Meneer Somohardjo heeft het een paar keer aangehaald. Suriname is een machtsstaat en eerlijk gezegd vond ik dat erg overdreven omdat hij daar een uitleg over gaf waar ik mij niet helemaal in kon terugvinden. Nu, weet ik het zeker. Suriname is een machtsstaat en niemand die daar aandacht aan durft te schenken uit angst voor rancune of schade aan hun eigen belang. Ikke , ikke , ikke en de rest mag maar stikken, is het algemeen gedrag in Suriname. Het ergste is dat dit gedrag meer voorkomt bij de grote jongens met een hoge functie binnen grote organisaties. Daar is de plaats om zichzelf te verrijken ten koste van de hardwerkenden en niemand die er iets aan doet. Uit vrees om hun eigen belang niet te schaden. Voorbeelden te over van dit afkeurenswaardige en schaamteloze gedrag. Opmerkelijk is ook wel dat het vaker voor komt dat mensen met een hoge functie zich ernstig schuldig maken aan machtsmisbruik. Dat er daardoor vele slachtoffers vallen maakt voor hen niets uit, als zij maar een njang kunnen maken. Hoe kunnen wij het land tot ontwikkeling brengen als we onze eigen verantwoordelijkheid verzaken. Ik heb harde informatie dat een bankmedewerker in Suriname de klanten danig onder druk zet door bij afgesloten leningen steeds de rente te verhogen met als doel dat de klanten in betalingsproblemen komen en de bank over kan gaan tot een veiling. Ondertussen heeft de medewerker zijn mannetjes in Nederland, die investeren in de panden die op de veiling gaan, in stelling gebracht. Ik heb al actie hiertegen ondernomen en zal in een later artikel dieper hierover uitweiden. Enige dat ik mogelijk kan bereiken met het bekend maken van dit schaamteloze gedrag is om u als lezer te waarschuwen tegen deze fraudeurs. Als u een lening gaat afsluiten bij een grote bank, is mijn advies: laat het contract eerst door een accountant bestuderen. Daarna laat je het nakijken door een jurist of advocaat en als dat al gebeurd is dan toch maar niet direct accoord gaan, want ze zijn vreselijk gewiekst. Nadat het getekend is wordt je als klant zodanig onder druk gezet om plotseling te tekenen voor wijzigingen in het contract en owee als u weigert. Alles wordt dan uit de kast gehaald om u te zieken en u kan er vooralsnog niets aan doen. Maar ik heb goede hoop dat dit gedrag nu snel zal worden aangepakt zodat potentiele slachtoffers kunnen worden beschermd. Als een ieder zijn verantwoordelijkheid op de eerste plaats zet, weet ik zeker dat we een betere maatschappij zullen scheppen voor de jeugd.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!