Nurmohamed: “Nieuw te vormen regering mag rekenen op ondersteuning van de VHP”

Parlementariër Riad Nurmohamed meent dat binnen VHP-verband een constructieve opstelling is afgesproken. Dat maakt dat de opstelling voor de dag van vandaag ook positief zal zijn. “We hebben vanaf het begin al gezegd dat we deze regering de gelegenheid zullen geven. Zoals men zelf heeft gezegd dat het volk hen de gelegenheid heeft gegeven, om nog 5 jaren door te gaan. Hoewel er geen feeststemming is bij DNA-leden of de regering, denk ik dat we ze de gelegenheid moeten geven om hun werk af te ronden”, stelt de parlementariër.
Nurmohamed geeft aan vandaag in DNA aanwezig te zullen zijn, maar er waren tot gisteren nog geen afspraken gemaakt over het stemgedrag. “We gaan in elk geval ervoor zorgen dat de president en de vicepresident in het parlement worden gekozen. Als je 34 man hebt, is het voldoende om een signaal te geven dat de president gekozen moet worden.”
Nurmohamed gaf gisteren aan dat er nog moest worden besloten over hoeveel mensen door de VHP, richting het parlement zouden worden afgevaardigd. “De NDP heeft de verkiezing nooit gewonnen, want daarvoor heb je 34 eigen zetels nodig. Ze hebben zeker 26 stemmen van hun eigen partij waarop ze mogen rekenen. Dan hebben ze nog een aantal partijen bij waar ik geen overzicht van heb hoe 100% betrouwbaar die zijn. De VHP heeft vanaf de eerste informatieve meeting al aangegeven dat de nieuw te vormen regering mag rekenen op ondersteuning van de VHP. Dus als ze bijvoorbeeld 1 of 2 stemmen tekort schieten, dan mag men rekenen op de ondersteuning van de VHP”, aldus Nurmohamed. Of dit inhoudt dat die personen hun stem gaan uitbrengen of simpel door hun aanwezigheid de coalitie gaan accommoderen, zodat de president en vicepresident gekozen kunnen worden, is niet duidelijk geworden.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!