Mr. Novice en Men’s Physique experiment geslaagd

2 Mr Novice 1
2 Mr Novice 2De Surinaamse Bodybuilding & Weightliftingbond (SBWB) organiseerde afgelopen zaterdag in de hal van CCS haar allereerste Mr. Novice en Men’s Physique contest. In een bomvolle hal werden Shane Jessurun en Archie Orban overall gekroond tot respectievelijk Mr. Novice en Men’s Physique 2015. Niemand was op deze avond zo blij dan SBWB-voorzitter Manav Kanhai. ‘Ons pilot is geslaagd en volgend jaar gaan we naar een grotere opzet’, zegt hij.
Bij de Mr. Novice-verkiezing waren er 3 deelnemers. Naast Jessurun van Fitness Factory Suriname deden ook mee Marciano van der Vloot (Dean’s Gym) en Jermain Wielzen (First Class Gym). Bij dit contest gaat het om beginnelingers die voor het eerst op de planken staan. Jessurun mag als winnaar tijdens de nationale bodybuildingkampioenschappen meteen in de B-klasse meedoen. De andere twee gaan rechtstreeks naar de C-klasse, waar ook beginners meedoen.
De Men’s Physique-contest is een nieuwe dementie in de bodybuildingsport, waarbij de atleten aan bepaalde zware eisen moeten voldoen qua kleding, bodyshape en moeten zij vooral verkeren in een goede symmetrie. Er wordt vooral gelet op het bovenlichaam. Deze wedstrijden werden verdeeld in twee categorieren, te weten boven (>) 1,78 meter en beneden (<) 1,78 meter. In de klasse < 1,78 meter won Archie Orban van Fitness Factory, gevolgd door Witish Bhola van dezelfde school. Riandino Josafath van Dean’s Gym werd derde. In de klasse >1,78 meter won de wielrenner Moses Rickets van Fitness Factory Suriname. Orpheo Robert van First Class Gym werd tweede en Ivar Nooitmeer van Fitness Factory Suriname werd derde.
Hierna werd er tussen Orban en Rickets een competitie opgezet voor de overall titel van Men’s Physique 2015. In een posedown mochten de twee elkaar tonen wie de beste is. De titel ging uiteindelijk naar Orban.

error: Kopiëren mag niet!