Amardeep na 11 jaar terug in Topsectie

Amardeep-spelers Patra en Balker feliciteren Lorenso Leter en Lorenzo Zoutkamp met de promotie naar de Topsectie (foto: Regilio Derby)
Amardeep-spelers Patra en Balker feliciteren Lorenso Leter en Lorenzo Zoutkamp met de promotie naar de Topsectie (foto: Regilio Derby)

V.l.n.r.: Ahmad Piroe (†), K. Ahmadali en Rabindrenath Jhingoer (†)
V.l.n.r.: Ahmad Piroe (†), K. Ahmadali en Rabindrenath Jhingoer (†)

Rahmad Piroe (†)
Rahmad Piroe (†)
Het team van Amardeep (Solo-Leidingen) is zaterdagmiddag voor een propvol Essed Stadion gepromoveerd naar de Topsectie. Lorenso Leter was aan en scoorde twee doelpunten voor zijn club tegen Paraguay. Al in de 2de minuut van de wedstrijd kreeg Amardeep een zware slag te verwerken, toen Jurgen ‘Boban’ Weidum tegen een rode kaart aankeek. Ondanks een numerieke minderheid bleef Amardeep druk zetten op het doel van Paraguay en werd in de 19de minuut de bal keihard ingeschoten door Leter. Na dit doelpunt werd de wedstrijd gelijk opgaand, maar het was weer Leter die Amardeep in de 44ste minuut via een vrije trap de bal in het doel schoot. Een kwartier voor dit doelpunt kreeg ook Sigfried Uralima van Paraguay de rode kaart.
In de tweede helft was het een spannende wedstrijd met een veel beter spelende Amardeep. Keeper Vishrant Harangi hield het doel van Amardeep schoon middels enkele briljante saves. Toen de arbiter de wedstrijd affloot, was Amardeep weer na 11 jaar in de Topsectie. Amardeep is ongeslagen in een reeks van 22 wedstrijden, ook in het Libondentoernooi 2015, een historsiche prestatie in de clubgeschiedenis.
‘Deze promotie wordt opgedragen aan drie markante overleden bestuursleden die veel hebben betekend in onze geschiedenis’, zegt voorzitter Glenn Piroe. ‘Rabindrenath Jhingoer en mijn vader Ahmad Piroe waren eerst speler en meer dan 20 jaar lang voorzitter en sectretaris van de club. Jhingoer speelde eerder in de jaren ’70 in de Topsectie voor Jai Hind-Kwatta. De jong overleden Rahmad ‘Bhaijo’ Piroe was eerst speler en bracht later als clubmanager, leider en sponsor de club in het seizoen 2002/2003 naar de Topsectie.’ De club wacht nu een zeer zware taak om de organisatie op orde te stellen richting deelname in de Topsectie. ‘Daarvoor zullen op het bestuurlijke en organisatorische vlak zware hervormingen moeten worden doorgevoerd, waarbij samenwerkingsverbanden en fuseringen tot de mogelijkheden behoren. Deelname in de Topsectie zet de club voor zware financiele en organisatorische uitdagingen’, aldus de voorzitter. Zaterdag speelt Amardeep de wedstrijd om het kampioenschap van het Lidbondentoernooi. Met deze uitslag komen OSV Moengo en Paraguay in Poule K op de gedeelde tweede plek. Deze moeten en beslissingswedstrijd om te bepalen wie op de tweede plek komt.

error: Kopiëren mag niet!