Sjak Shie geen vereffenaar Surinaamse Cultuurmaatschappij meer

Het gerechtshof Amsterdam heeft middels beschikking bepaald dat Michael Sjak Shie, ontslagen is als vereffenaar van de Surinaamse Cultuurmaatschappij B.V. Carlo Jadnanansing blijft in functie en is nu dan de enige vereffenaar voor eerdergenoemde vennootschap. Deze beslissing in het geschil van De Staat Suriname tegen Sjak Shie werd genomen op 9 juni 2015. Er is vanuit het kabinet van de President een schrijven, ondertekend door Melvin Linscheer, uitgegaan naar belanghebbende ministeries en instanties om hen op de hoogte te stellen van de huidige situatie. Sjak Shie heeft buiten zijn bevoegdheid destijds grote stukken land die aan de vennootschap behoorden en zouden moeten overgaan naar de staat, verkocht aan derden. Alle bevoegdheden die eerder aan Sjak Shie waren toegekend per presidentieel besluit werden hierna, ook per presidentieel besluit, ingetrokken. Precies een jaar voor de uiteindelijke beslissing en wel op 9 juni 2014 heeft Sjak Shie zich per brief verzet. Nu hij het geschil verloren heeft en uit zijn functie ontslagen is mag hij geen enkele rechtshandeling meer plegen namens de Surinaamse Cultuurmaatschappij. In zijn glorietijden beschouwde Sjak Shie zich heer en meester van o.a. de plantages Peperpot en Marienburg en is hij vaker ertoe over gegaan om lappen grond aan derden toe te kennen. Aan deze handelingen is nu zo te zien een eind gebracht.

error: Kopiëren mag niet!