Opendag voor vernieuwd groen onderwijs Natin

Het Natin (Natuurtechnisch Instituut) houdt zaterdag 11 juli een open dag over de vernieuwde groene opleidingen binnen het mbo-onderwijs (Agrotechniek, Bos-& Natuurbeheer en Ecotoerisme). Het Natin is een wervingscampagne gestart om meer studenten aan te trekken voor de studierichtingen voor het groene onderwijs. Het eerste leerjaar “Algemeen Groen” zal al in oktober van start gaan. In het kader van de campagne zijn verschillende activiteiten uitgevoerd. Er zijn voorlichtingsbijeenkomsten geweest voor muloscholen over groen onderwijs om de belangstelling van de nieuwe aanwas van leerlingen te vergroten. Er zijn flyers en informatiefolders gemaakt. Ook is een tv-spotje gemaakt over de opleiding en de perspectieven die de opleiding biedt. De open dag heeft een interessant programma met voorlichting over de opleiding. Ook is een informatiestand ingericht door de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) en het ministerie van LVV. Het programma wordt ingeluid door een voormalig student van de studierichting Toerisme van het Natin, Scrappy W. Het tv-spotje, waar Scrappy W. ook aan heeft meegewerkt, zal op de open dag worden gelauncht. Minister Soeresh Algoe van LVV zal ingaan op de ambities in de ‘groene’ sector van Suriname en de vele vakmensen die nodig zullen zijn om die ambities te realiseren.

error: Kopiëren mag niet!