Yael Touw Ngie Tjouw en Xiomara Getrouw winnen 41ste Staatsolie Zwemmarathon

Yael Touw Ngie Tjouw op weg naar de finish van de 41ste Staatsolie Zwemmarathon
Yael Touw Ngie Tjouw op weg naar de finish van de 41ste Staatsolie Zwemmarathon
De traditionele Staatsolie Zwemmarathon rond 1 juli werd gisteren voor de 41ste keer gezwommen. De zwemmers leggen dan een afstand van 18km af in de Surinamerivier vanaf Domburg tot de Marinetrap. De winnaar dit jaar is geworden de 13-jarige Yael Touw Ngie Tjouw van De Dolfijn. Hij won een spannende eindstrijd van zijn clubgenoot Raiz Tjon A Joe. Yael neemt de titel over van Gordon Touw Ngie Tjouw, zijn oom. De winnende tijd van Yael Touw Ngie Tjouw was 2 uur, 18 minuten en 46 seconden. Tjon A Joe was zo’n 10 seconden achter hem. Derde werd Adarsh Naipal van De Witte Lotus, Jair Vreugd van De Dolfijn werd vierde en Hendrik Powdar van Neptunes eindigde als vijfde. Bij de dames won Xiomara Getrouw de hoofdprijs. Ze is speciaal voor deze race uit de VS naar Suriname gekomen. Getrouw won eerder de zwemmarathon in 2012. Bij de dames werd tweede dit jaar Megan de Freitas van De Dolfijn en derde werd Karin Prins uit Nederland.

error: Kopiëren mag niet!