Somo …..een doodgewone politieke bedrieger!!

Nu onze Nationale Assemblee in haar nieuwe samenstelling voltallig is opgestart, inclusief de verkiezing van de leiding van dit college, moet worden geconcludeerd dat de tot nu toe onbekende gronden welke door dhr. Somohardjo waren aangehaald ter verzetting van de datum, helemaal ongegrond waren. Het zal ook voor een ieder in onze republiek duidelijk moeten zijn dat het nationaal belang bij deze politicus ondergeschikt is aan zijn eigen partij- en persoonlijk belang. Wat ik het ergst vind, is dat personen uit onze samenleving die een academisch opleiding hebben – en wel in de juridische richting – meezongen in het leugenlied van Somo. Ik heb alle begrip voor de Ronnie Brunswijk die met zijn BA van “ Busi Oso” (vertaling van Boshuizen) niet juridisch onderlegd is en derhalve staatrechtelijke onzin uitspreekt, …..hem neem ik niet kwalijk. Mijn complimenten aan ons staatshoofd dat onze grondwet heeft beschermd. Het zal thans voor een ieder duidelijk moeten zijn, dat zijn handeling om de politieke gokker Somo te ontheffen uit de functie van “fungerend voorzitter” van De Nationale Assemblee de juiste en correcte beslissing is geweest. Vandaag is ook duidelijk gebleken dat deze tijdelijke maar toch belangrijke functie van “fungerend voorzitter” van onze Nationale Assemblee voor het moment van overgang van de oude naar de nieuwe samenstelling erg belangrijk is. Deze functie in handen laten van Somo zou ons land heel veel schade hebben opgeleverd. Ook mijn complimenten aan Ronald Hooghart die op zijn eigen (Hoogie) wijze deze bijzondere vergadering – van de overgang van de oude naar de nieuwe samenstelling van ons hoogste college van Staat – geleid heeft. Ook mijn felicitaties van mevr. Jennifer Geerlings – Simons met haar uitverkiezing tot voorzitter van onze Assemblee. Allen die dienaren zijn van waarheid en eerlijkheid zullen moeten toegeven dat zij de beste voorzitter is van het wetgevend college die onze jonge republiek ooit gehad heeft. Het kandideren van mevr. Matoera (een in alle opzichten politiek groentje) voor het voorzitterschap van de DNA door de oppositie, is niet alleen een aanfluiting, maar een teken dat rationaliteit bij de oppositie zoek is. Voor mij een teken aan de wand dat van een constructieve houding van deze lui geen sprake zal zijn. Gisteren was het 1 juli, keti koti, emancipatie, dag van de vrijheid. Ik spreek de hoop uit dat politiek Suriname heel spoedig bevrijdt zal zijn van deze Paul Salaam Somohardjo. Dat hij een politieke bedrieger is, zullen alle weldenkende PL’ers thans moeten inzien.

Winston W. Wirht

error: Kopiëren mag niet!