5 jaar en 6 maanden cel voor misgelopen beroving

De drie rovers, Guillermo Blomhof, Theo Bron en Donovan Cireen, zijn gisteren veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar en 6 maanden. Alle verdachten werden schuldig bevonden voor het plannen en uitvoeren van een beroving op 12 augustus 2014. Een winkelier aan de Schimmelpenninckstraat werd slachtoffer van hun snode daad en moest enkele harde slagen incasseren. Volgens als de verdachten zou Bron het brein achter de criminele activiteit zijn geweest. Bron zou zijn comparanten op de bewuste dag hebben gebeld en duidelijke afspraken hebben gemaakt, hoe zij hun criminele activiteit zouden ontplooien. Cireen moest als chauffeur fungeren en buiten op de wacht staan. De bedoeling was om gemakkelijk het magazijn in te gaan en enkele spullen weg te nemen. Hun plan nam een andere wending, toen een vuurwapen van een rek viel en afging. Hierbij werd Blomhof aan zijn been geraakt en moest hij met spoed naar de SEH worden gebracht voor medische behandeling. De overige comparanten besloten om toch terug te keren en de winkeliers aan de Schimmelpenninckstraat te beroven. Cireen ontkent echter dat hij terug zou zijn gekeerd voor de beroving. Hij koos ervoor om zijn verklaring als verdachte onder eed af te leggen en gaf aan dat hij degene was die Blomhof naar SEH had gebracht. Hierdoor kon het onmogelijk zijn dat hij deel kon hebben uitgemaakt van de beroving. Daarnaast was hij slechts gebeld om een taxirit voor de anderen te rijden. Al de verdachten wezen een vierde comparant aan als tweede brein. Echter kon geen van hen de werkelijke naam van deze vierde verdachte doorgeven. De voorlopige hechtenis van Cireen is eerder opgeschort. Kantonrechter Dinesh Sewrattan heeft op de strafzitting opdracht gegeven om de veroordeelde onmiddellijk gevangen te nemen.
FR

error: Kopiëren mag niet!