18 maanden voor uitvoer 3 kg cocaïne

Rinia Dolaini is gisteren veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden voor poging tot het uitvoeren van 2927 gram cocaïne. Hiernaast moet zij ook een geldboete van SRD 2000 betalen met een vervangende hechtenis van een maand. Dolaini werd op 26 april 2015 aangehouden toen bij de kofferscan op de Johan Adolf Pengel Luchthaven er onregelmatigheden in haar laptoptas werden geconstateerd. Hierin werden twee pakken inhoudende het verderfelijk spul aangetroffen. De verdachte vertelde in de rechtszaal dat zij reeds enkele jaren een relatie heeft met een zekere H.B. die in Nederland woont. Hij zou degene zijn geweest die haar gevraagd zou hebben om naar Nederland te gaan.
Op de dag van vertrek werd zij echter verrast door een vriend van H.B. Zij moest van H.B een laptoptas in ontvangst nemen en deze meenemen naar Nederland. Zij had geen idee dat er drugs in de wanden van de tas waren verborgen, aangezien bij controle slechts 3 boeken, een pen en haar paspoort in de tas waren. Zij gaf aan dat zij bij aankomst op Zanderij direct onderworpen werd aan een 100% controle. Zij bleek schoon te zijn. Het verbaasde haar dat zij werd aangehouden, terwijl zij niets over de drugs weet. Uit het onderzoek van het Openbaar Ministerie bleek dat de persoon H.B. bij niemand en zelfs niet bij de 7 kinderen van Dolaini bekend was. Zo waren er volgens kantonrechter Marie Mettendaf te veel onduidelijkheden in het verhaal van de verdachte. Mettendaf vond het ongeloofwaardig dat de vrouw jaren een relatie met een man had, terwijl geen van haar kinderen iets hierover wist. Bovendien had zij haar werkgever gemeld dat zij voor een spoedgeval naar Frans-Guyana moest. Het gewicht van de tas moest volgens de rechter ook een lichtje hebben laten branden.
FR

error: Kopiëren mag niet!