Bouterse erkent splitsing Pertjajah Luhur

Bouterse erkent splitsing PLVoor vandaag is de Pertjajah Luhur (PL) uitgenodigd voor een informatiegesprek bij de informateur en NDP-voorzitter Desi Bouterse. Daarnaast is ook Raymond Sapoen uitgenodigd voor een gesprek bij de informateur. Hiermee erkent Bouterse dat Raymond Sapoen en Paul Somohardjo niet door één deur kunnen. Reeds langer dan een week doen geruchten de ronde dat Sapoen zich opmaakt om over te lopen naar de paarse partij. Somohardjo gaf eerder een scenario aan, waarbij Sapoen het vicepresidentschap is beloofd en drie ministeries als hij met alle PL’ers overloopt naar de paarse partij of de nieuwe voorzitter wordt van de PL en als zodanig deel zal uitmaken van de nieuwe coalitie. Overduidelijk uit dit scenario blijkt dat Somohardjo het struikelblok is. Sapoen heeft inmiddels aangegeven dat hij een aparte fractie zal vormen in De Nationale Assemblee. Somohardjo heeft gedreigd met het terugroepen van dit gekozen DNA-lid.
Somohardjo heeft laten weten dat hij zijn uitnodiging zal bespreken met de voorzitters van V7. Hij begrijpt niet waarom partijen separaat zijn uitgenodigd en ook separaat de uitnodigingen hebben geaccepteerd. Hij gaat er vanuit dat zij als V7 de verkiezingen zijn ingegaan en dat zij ook als combinatie uitgenodigd hadden moeten worden. Dit standpunt komt nu wat vreemd over, aangezien in V7-verband reeds vroeg besloten werd dat het alle partijen vrij stond om zelfstandig in te gaan op uitnodigingen. Zoekt Somohardjo misschien steun bij de V7-voorzitters nu er een coup in de PL dreigt?

error: Kopiëren mag niet!