Santokhi ontmoet Bouterse, Brunswijk teleurgesteld

kabinet
IMG_9030
IMG_9050
IMG_9104
IMG_9113President en NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft vandaag enkele partijen die zetels hebben behaald tijdens de afgelopen verkiezingen ontvangen op dienst kabinet voor informatiegesprekken. Eerder had hij DOE en Palu al gesproken. Vandaag volgden de VHP, Abop en NPS. VHP stond onder leiding van voorzitter Chan Santokhi. De president ontving hem met een een handdruk. Het gesprek, waarbij ook aanzaten namens de president zijn adviseuren Errol Alibux en Jules Wijdenbosch, Winston Lackin, Andre Misiekaba en Faisel Abdoelgafoer, duurde ongeveer een half uur. Namens VHP zaten ook bij Mahinder Rathipal en Riad Noermahomed. De meeting werd constructief genoemd.
Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk was in tegenstelling tot de VHP-delegatie ietwat teleurgesteld. Hij verwacht zo snel mogelijk dat de NDP met de Abop zal samenwerken. Na een half uur praten met de president werd er niets gezegd over een eventuele samenwerking. Brunswijk en zijn partij solliciteren openlijk naar een plek in de coalitie.
Na de Abop volgde de NPS onder leiding van voorzitter Gregory Rusland. Wanneer de Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo volgt, is niet bekend.

error: Kopiëren mag niet!