Eindelijk!

dblogoWat een ellende allemaal. Maar gelukkig is het weer voorbij. Toch is dit een belangrijke periode om mensen beter te leren kennen. Ik heb bewust een tijdje niet geschreven, omdat ik in mijn artikelen over zaken heb geschreven met de gedachte om mensen te bewegen om het op te pakken, maar helaas, er zijn teveel deskundigen. Ik heb bijvoorbeeld in 2012 in een artikel aangeven dat het de VHP goed zou doen om gedoogsteun te verlenen, maar helaas…Ik heb in een later artikel aangegeven dat de VHP mijns inzien bezig was met een emotionele strijd in plaats van een verkiezingsstrijd. Daarmee wilde ik een sein geven om te letten op de gehanteerde strategie, maar helaas…. Ik heb aangegeven dat we in Suriname bekend waren met het fenomeen , als de kalf verdronken is….. maar helaas. En nu? Al de deskundigen die in het verleden alles van de regering afkraakten, zijn nu bijna allemaal 180 graden gedraaid. Bij allemaal ging het alleen maar om eigen belang en dat is al jaren het probleem in ons geliefd Suriname. Nu lijkt het erop dat de strategie van V7, met uitzondering van de BEP en NPS, een zware aderlating gaat worden. Ze zitten met de gebakken peren. Want erger nog is de vraag hoe serieus de oppositie nu genomen gaat worden aangezien quorum verlenen niet meer van toepassing zal zijn? Wordt het dan geen Jan Doedel verhaal? Ach, allemaal deskundigen bij elkaar en toch dat ze deze situatie niet eens kunnen voorzien, rara hoe kan dat!
De tijd zal het leren. Ik weet in ieder geval dat de oppositie het verschrikkelijk moeilijk krijgt straks. Als je niet in de toekomst kan kijken, hoe kun je dan ontwikkeling voorstaan? Om het land verder te ontwikkelen moet men een toekomstvisie hebben en dat is er nou net niet, dus wat is nu beter? Toch ben ik blij dat de tijd voorbij is, want het was alleen maar ergernis als ik hoorde wat de mensen aan de andere kant allemaal uitkraaiden op de podia. Soms was het zo schaamteloos dat ik mij afvroeg hoe het zou moeten gaan met deze mensen na de verkiezing. En dat is inderdaad waarheid geworden. Belangrijk is dat de ontwikkeling nu voortgezet gaat worden en dat we over drie jaar al een heel ander Suriname zullen zien. Althans, dat vertrouwen heb ik zeker wel. De stemmers zullen allemaal nu tevreden zijn dat ze weer eens naar de stembus zijn gegaan. Ook al heeft een deel er zelf voor gezorgd dat de ontwikkeling nu langzamer zal gaan. Dat komt nu eenmaal omdat het algemeen bekend is dat vele mensen in dit land nooit hebben gehoord van het dragen van echte verantwoordelijkheid en dat blijkt nu ook weer het geval te zijn. Het lage denkniveau is wederom aangetoond door bijvoorbeeld het traditioneel stemmen en niet kunnen nadenken over de toekomst van volgende generaties. Maar ….. gelukkig, de groep ontwikkelde mensen is veel groter en dat is allemaal goed en in het voordeel van de volgende generaties.
Overigens is het nog steeds een ergernis om steeds weer te horen en te lezen dat bepaalde leiders van politieke partijen de structuren erop wijzen om niet over te lopen want anders zouden ze de wil van het “volk” negeren. Dat is zo doorzichtig maar voor onderontwikkelde mensen zal het logisch zijn. Dat ze hun eigen wil bedoelen is zo duidelijk, maar ze gebruiken het woord volk te pas en te onpas om hun eigen belangen te beschermen en dat kan als je het volk dom houdt.
Hopelijk wordt al in een vroeg stadium gewerkt aan de verpauperde rechtspraak in Suriname en dat de president nu ook rechters die vaker zeer discutabele vonnissen hebben uitgesproken, zal aanpakken. De rechtspraak moet immers op het juiste spoor zijn; dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Hopelijk zal nu de politiemeldkamer ook zodanig worden ingericht dat de politie het werk beter zal kunnen doen dan in de achter ons liggende periode. En dat ook de politie zal werken aan het gegeven: elke seconde telt! Ook is het van belang dat er betere voorlichting zal komen voor verkeersdeelnemers. Één daarvan is dat bestuurders hun snelheid aanpassen bij nadering van een kruising in plaats van meer gas te geven, met alle gevolgen van dien. Zeker is wel dat we nu een beter inzicht hebben over al de mensen die hun eigen belang nastreefden ten koste van anderen. Dan heb ik het over al degenen die over de ruggen van anderen zichzelf wilden bevoordelen. Gelukkig, want de meeste namen zijn nu bekend.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!