Stichting Suresur wil afvalstroom keren met duurzaam project

Stichting SuReSur  wil afvalstroom keren met duurzaam project.1
Stichting SuReSur  wil afvalstroom keren met duurzaam project.2Suriname wordt geconfronteerd met een groeiende stroom aan afval. Een aanzienlijk deel van dit consumptieafval komt voor rekening van plastic verpakkingen, zoals plastic flessen. Stichting Support Recycling Suriname (Suresur) heeft het initiatief genomen om de afvalstroom te keren met een duurzaam project. Het idee is simpel van opzet, ingewikkeld om uit te voeren maar volgens Suresur zeker haalbaar.
Suresur zal in 2015 en 2016 in alle districten in totaal 450 verzamelbakken plaatsen op strategische plaatsen, waar de plastic flessen worden ingezameld, en zorgt voor de afvoer van het verzamelde afval naar een recyclebedrijf. Met een mediacampagne wil de stichting het bewustzijn van het publiek vergroten en onderstrepen waarom het belangrijk is dat iedereen meewerkt aan het recyclen van plastic afval.
De stichting is in april 2015 na de voorbereidingsfase met het project gestart. De productie van de verzamelbakken is startklaar, de gewenste locaties voor de plaatsingen zijn in beeld, de medewerking op dc-niveau is gegeven, de transporteurs zijn benaderd en het logistieke proces wordt uitgewerkt. De stichting werkt nauw samen met Amreco (Amazona Recycling Company), een professionele afvalverwerker met de juiste apparatuur en meer dan voldoende capaciteit om de gewenste afvalstroom te verwerken. Ook zij staan klaar om van start te gaan.
De launch van dit project vindt op zaterdag 6 juni plaats. Tijdens de launch wordt er gelijk een start gemaakt met het plaatsen van de eerste 5 verzamelbakken in het ressort Blauwgrond. De andere wijken volgen hierna.

error: Kopiëren mag niet!