Oma krijgt 4 jaar cel voor dood kleinzoon

dblogoSakoentalawatie Jibodh-Pachai is gisteren veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar voor het opzettelijk doden van haar 11 maanden jonge kleinzoon, Akash Jibodh. Kantonrechter Maytrie Kuldipsing kwam tot het wettig en overtuigend bewijs dat de oma op 7 mei 2014 het huismiddel ‘Fopper’ aan de baby heeft toegediend. Uit verschillende deskundigenverklaringen bleek dat Fopper illegaal is en voornamelijk als een potentieverhogend middel door seksshops wordt verkocht. Het middel kan zowel geïnhaleerd of als vloeistof ingenomen worden. Fopper kan zuurstoftekort veroorzaken, waardoor het levensgevaarlijk voor de gebruiker kan zijn. Bovendien is het effect nog gevaarlijker bij jonge mensen en is het helemaal niet goed voor mensen met een zwak hart. Fopper kan vergeleken worden met viagra. Het middel wordt vervaardigd uit tabak en terpentine.
De oma gaf in eerste instantie bij de politie aan dat ze dacht haar kleinzoon een hoestdrank had gegeven, omdat hij aan het hoesten was. Achteraf gaf zij toe dit opzettelijk te hebben gedaan. Op de strafzitting legde zij uit dat zij opzettelijk het middel aan haar kleinzoon toediende, omdat zij de huiselijke situatie zat was. Volgens haar was er geen geld in huis om pap en pampers voor het kind te kopen en was het kind bovendien uit een verkrachting verwekt. Aangezien zij de druk hierdoor niet kon weerstaan, ging zij over tot het plegen van de moord.
Jibodh-Pachai is schuldig bevonden aan zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende. De oma heeft intussen een jaar in voorarrest gezeten en zal nog 3 jaren moeten zitten. De strafeis in deze zaak was 5 jaar.
FR

error: Kopiëren mag niet!