Groenteprijzen stijgen door onder water lopen aanplant

Groenteprijzen 2
Groenteprijzen 1Landbouwers van Karan Anjar in het district Saramacca zijn als gevolg van de zware regens ondergelopen. Landbouwgewassen waaronder kousenband, komkommers, oker en peper dreigen verloren te gaan. De landbouwers verwijten de overheidsinstanties ervan dat zij in gebreke zijn gebleven om de hoofdlozing die leidt naar de rivier, op te halen. Het niet ophalen van deze lozing levert geen problemen in de droge periode, maar wanneer het dagen achter elkaar hard regent, gaan al de gewassen verloren. Het overtollige water kan niet wegstromen. De landbouwers die erg ontstemd zijn, geven aan dat ze enorme schade hebben geleden. De groente die verloren is gegaan door de zware neerslag, heeft al invloed op de lokale markt. Waar vroeger een bos kousenband SRD 0,50 kostte, moet de consument nu SRD 3.50 voor neertellen. Voorheen kostte een komkommer SRD 0,50 tot SRD 1. Een komkommer kost nu SRD 4.

error: Kopiëren mag niet!