Klokkenluider bonnenfraude Ramdhani beloond met wachtersbaan

dblogoAroen Mangroe, de klokkenluider van de bonnenfraude van gewezen districtscommissaris van Saramacca (Arunkumar Ramdhani), is bijkans een maand geleden beloond met een baan als wachter op een school. Hij heeft drie weken als wachter gewerkt. Daarna is hij verheven tot controleur van de schoolwachters. Dagblad Suriname sprak met Mangroe, maar hij ontkende alles. ‘Je moet bellen naar Onderwijs’, hield hij Dagblad Suriname voor. Maar Dagblad Suriname sprak met enkele schoolwachters die uit vrees voor rancune anoniem wensen te blijven. Zij geven aan dat Mangroe voor een periode van 3 weken te werk gesteld was als wachter. ‘Maar daarna is hij onze checker geworden. Hij komt ons ‘s avonds checken of we op onze post zitten. Hij heeft een presentielijst bij zich, dan moeten we onze handtekening zetten op de lijst.’
Mangroe die ressortraadslid is van de NDP, voert reeds geruime tijd propaganda met Ramdhani. ‘Ik werk voor de partij, na de verkiezing ga ik kijken wat ik ga doen’, gaf hij te kennen over de bonnenfraude. Deze zaak kwam in oktober 2014 aan het rollen toen Ramdhani opeens aanmaningen van de Belastingen ontving alsof hij een aannemer zou zijn. Mangroe beweerde toen dat Ramdhani valselijke bestelbonnen heeft opgemaakt op zijn naam variërend tussen de SRD 500 en SRD 15.000 voor de aanschaf van allerlei producten (vanaf kip tot gebak) en voor het plegen van tal van werkzaamheden. In werkelijkheid werden deze werkzaamheden nooit uitgevoerd. De dc zou Mangroe hebben beloofd dat hij als zijn chauffeur zou fungeren.
In een eerder vraaggesprek zei Mangroe dat de dc hem op een dag op zijn kantoor had laten komen. ‘Hij zei me dat hij wat geld nodig had en dat hij op mijn naam bestelbonnen zou opmaken. Dit deed hij meestal wanneer hij naar Coesewijne wilde gaan met zijn vrienden. Hij vroeg me om mijn handtekening te plaatsen op de bonnen.’ De bestelbonnen waren volgens Mangroe zoveel dat hij zelfs de tel kwijt was. Bij hem had hij in totaal 14 bestelbonnen variërende tussen de SRD 500 en SRD 15.000. ‘Opgeteld komt het bedrag uit op SRD 57.610. Er zijn ook bonnen die niet bij mij zijn, maar bij de dc’, vertelde Mangroe.
De minister van Regionale Ontwikkeling liet een intern onderzoek instellen tegen Ramdhani. Ook de Clad werd ingeschakeld. Mangroe is ook diverse malen door Clad verhoord. De dc ging samen met zijn adviseur naar de woning van Mangroe om deze zaak in te trekken. Maar toendertijd weigerde Mangroe dit te doen. Ook werd hem een bod van SRD 20.000, later verdubbeld naar SRD 40.000, aangeboden en een tractor. Al deze aanbiedingen werden toentertijd afgewezen door Mangroe.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!