'Help aardbevingsslachtoffers Nepal!'

dblogoDe vele slachtoffers van de aardbevingen in Nepal hebben dringend hulp nodig. Om de grote nood te helpen lenigen, organiseert het Surinaamse Rode Kruis een inzamelingsactie. Zo kunnen Surinamers, net als mensen in de hele wereld, hun solidariteit en steun betuigen met honderdduizenden Nepalezen in nood.
Ook in Suriname konden we volgen hoeveel schade de zware aardbevingen van 25 april en 12 mei hebben veroorzaakt. Meer dan acht miljoen Nepalezen ervaren de ernstige gevolgen van dit natuurgeweld. Ruim achtduizend mensen zijn overleden en bijna 840.000 woningen zijn vernietigd of ernstig beschadigd. Heel veel mensen zijn dakloos. Negenhonderd gezondheidsfaciliteiten zijn beschadigd of weggevaagd.
Hulpverleners staan door de enorme ravage en vele naschokken voor een enorme uitdaging. Honderdduizenden mensen wachten op voeding, water, medische zorg en sanitaire voorzieningen. Het Internationale Rode Kruis heeft tot nu toe 220.000 slachtoffers kunnen onderbrengen in noodonderkomens. De organisatie wil op zijn minst nog eens 280.000 mensen voorzien van onderdak. Aan 70.000 personen wordt voeding verstrekt, terwijl 300.000 mensen een andere vorm van noodhulp ontvangen.
Met de regentijd op komst is haast geboden. De bewoners van afgelegen dorpen in de heuvels en bergachtige gebieden zijn extreem gevoelig voor de gevolgen van harde regen, overstromingen en mogelijke landverschuivingen. Daarom roept het Surinaamse Rode Kruis iedereen op om te helpen. Elke donatie, hoe klein ook, is welkom.
Geven kan op drie manieren:
Contant
Op vrijdag 29 mei tussen 08.00 en 18.00… uur zijn scholen, bedrijven, sportclubs, politieke partijen, organisaties en individuele burgers welkom om hun donatie te bezorgen op het terrein van het Surinaamse Rode Kruis aan de Gravenberchstraat.
Per bank
U kunt uw bijdrage ook overmaken naar één van de bankrekeningen van het Humanitaire Hulpfonds bij de volgende banken, onder vermelding van “HELP NEPAL”:
HAKRINBANK NV
SRD 26.616.08.67
EUR 20.588.57.79
USD 20.691.53.88
DSB Bank NV
SRD 50.61.121
RBC Royal Bank (Suriname) NV
SRD 794587417

error: Kopiëren mag niet!