Commissie Decent Work geïnstalleerd

Commissie implementatie Decent Work programma geinstalleerdWoensdag is door de minister van Arbeid, Michael Miskin, de ‘Tripartiete Implementatiecommissie Decent Work County Programma Suriname (DWCPS)’geïnstalleerd. De commissie is voor 2 jaren geïnstalleerd en stelt zich binnen enkele maanden, in het kader van transparantie, open tot inzage voor derden met betrekking tot de afwerking van het programma. Dit liet de voorzitter van de commissie, mr. Glenn Piroe, weten. De overige commissieleden zijn mr. Glenn van der San, drs. Shoblina Chotkan –Somai, drs. Steven Mac Andrew, ir. Sheryl Vroom, dhr. Roy Haverkamp en drs. Shirley Defares. Mr. Ronny Pater is benoemd tot secretaris van de commissie. Met het instellen van de commissie zal invulling kunnen worden gegeven aan de daadwerkelijke uitvoering van de projecten die het Decent Work Programma vervat. De commissieleden zijn vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de vakbeweging en de overheid.
Het DWCPS 2014-2016 werd in januari van dit jaar ondertekend door de ILO. De ILO komt in met technische assistentie. Miskin die de beschikkingen aan de commissieleden overhandigde, gaf aan dat het concept Decent Work Country Programma feitelijk al sinds 2006 loopt, maar dat de daadwerkelijke implementatie nu pas plaatsvindt. Het programma beoogt verbetering van arbeidsomstandigheden op diverse gebieden. Moderniseren van de arbeidswetgeving en versterking van de Arbeidsinspectie zijn hier twee van. In het kader van het DWCPS is reeds een allereerste seminar eerder dit jaar gehouden door het ministerie van Arbeid. De minister garandeerde dat de uitvoering van de programma’s voortgang zal vinden, ook als hij niet meer op de ministersstoel zal zitten. Mogelijk zal door de nieuwe minister, voor de continuïteit, een tweede DWCPS 2017-1019 worden opgesteld, zei Miskin. Het programma en de doelen zouden regeringoverschrijdend zijn.

error: Kopiëren mag niet!