OM blundert in dagvaarding vuilnisman

dblogoHet Openbaar Ministerie bleek gisteren een fout te hebben gemaakt in de dagvaarding van de verdachte Ronald P alias ‘Blaka Boi’. De verdachte, van beroep vuilnisman c.q. taxichauffeur, vertelde aan kantonrechter Sieglien Wijnhard, die voor haar afwezige collega Maytrie Kuldipsing waarnam, dat hij ten onrechte zou zijn ingesloten. Blaka Boi haalde aan dat op zijn dagvaarding staat dat hij op 10 september 2014 wegens een inbraak in een woning was aangehouden. Dit zou volgens de verdachte niet juist zijn, omdat hij op de aangegeven datum wegens mishandeling door de politie was aangehouden en achteraf door rechter Alida Johanns in vrijheid was gesteld. Nu wordt hij dan opeens weer verrast door de politie en zou hij naar zijn zeggen onterecht in het gevang zitten. Hij vroeg de rechter om hem naar huis te sturen. Openbare aanklager Nirmala Maikoe gaf na het bekijken van de dagvaarding te kennen dat er inderdaad een fout zou zijn gemaakt in de datum van het delict. Blaka Boi zou volgens haar op 10 september iemand hebben mishandeld en op 3 december de inbraak in de woning hebben gepleegd. De mogelijkheid tot wijziging ligt volgens haar nog steeds open. Rechter Wijnhard verwees de zaak verder naar haar collega om op 10 juni een eindoordeel hierover te vellen. Zij kon vooralsnog niet meegaan met het verzoek van de verdachte.
FR

error: Kopiëren mag niet!