Dhiradj Soekhai: “Sheriffhoed in brand gestoken tijdens propaganda”

hoedTijdens de VHP-massameeting in het ressort Munder gaf Dhiradj Soekhai de aanwezigen aan dat hij ervan bewust is dat er vrees heerst in de samenleving. Mensen zetten vlaggen van andere politieke partijen, alleen vanwege de vrees voor het verliezen van hun baan. Het kan bij hem ook niet in dat tijdens het voeren van huis-aan-huis-propaganda, een sheriffhoed in brand wordt gestoken door mensen van de tegenpartij. “Dit kan niet in een harmonieus land”, benadrukte hij. In zijn 28 levensjaren heeft hij nog nooit zoveel wraak en wrok alsook racisme meegemaakt als de laatste 5 jaren. Op social mediasites als Facebook liegen de reacties daar ook niet om. Er worden comments geplaatst als “Koeliman go na India” en “Blakaman go na Afrika”. Volgens Soekhai is Chandrikapersad Santokhi het beste wat Suriname ooit is overkomen.
Dew Sharman: “Zwevende kiezers zullen het verschil uitmaken”
Volgens VHP-DNA-kandidaat Dew Sharman zullen de zwevende kiezers het verschil uitmaken bij de verkiezingen van 25 mei. Hij gaf de aanwezigen aan dat de zwevende kiezers, de kritische mensen zijn. Het zijn de ‘denkende’ mensen die het verschil zullen uitmaken. Alhoewel de mensen nog niet precies weten voor wie ze gaan stemmen, merkt hij wel dat ze richting V7 gaan. Bij V7 zijn andersdenkenden geen staatsvijanden en geen volksverraders, zoals dat bij de tegenpartij het geval is. “Dit volk heeft veel zelfrespect. Laat een toevallige regering niet komen aan dit respect”, hield hij de aanwezigen voor. “Wij zijn nakomelingen van strijders en wij gaan deze strijd aan. Wij zijn niet bang om te strijden voor de grote dromen, die wij nastreven”, benadrukte hij. Sharman maakt zich onder andere sterk voor meer werkgelegenheid in alle productiesectoren. In dit geval denkt hij vooral aan de landbouwsector en toerisme. Daarnaast is hij van mening dat elke lagere school een gymzaal moet hebben. Vanaf de basis moeten mensen bewust gemaakt worden over het belang van hun gezondheid. Op de basisscholen moet er dan ook gezondheidsvoorlichting gegeven worden.
Kishan Ramsukul maakt zich sterk voor competentiegericht onderwijs
VHP-DNA-kandidaat Kishan Ramsukul van het district Paramaribo maakt zich sterk voor competentiegericht onderwijs. Hij hield de aanwezigen voor dat hij vaker geconfronteerd raakt met mensen die pas zijn afgestudeerd en geen baan kunnen vinden. Volgens hem moet gekeken worden naar wat de behoefte is van de maatschappij. Het is daarbij van belang om vooral aan de toekomst te denken. In dit geval moet men niet alleen naar de komende 5 jaar kijken, maar naar de komende 30 jaar. Daarnaast is Ramsukul ook geen voorstander van de herintroductie van de dienstplicht. De DNA-kandidaat merkte ook op dat het er soms op wil lijken dat men zijn eigen geloof en cultuur niet mag behouden. Volgens de tegenpartij zijn mensen racistisch, als ze hun eigen geloof en cultuur behouden. “Laat u zich niet misleiden”, hield hij de mensen voor. Volgens de VHP-jongere zorgt de tegenpartij alleen voor verdeeldheid. Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om een passage uit de Ramayan op te lezen. Waar er eenheid is, is er vooruitgang en vrede. Dit zorgt ervoor dat men een goede toekomst tegemoet gaat, waar V7 voor staat. Waar er verdeeldheid is, is er achteruitgang.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: