Touw Ngie Tjouw: ‘Stap naar Abop was bewuste keus’

Gordon Touw Ngie TjouwGordon Touw NgieTjouw vindt dat hij met de toetreding tot de politieke partij Abop, een bewuste keus heeft gemaakt ‘voor het nationaal belang’. De oud-voorzitter van de NPS-jongerenraad gelooft dat hij vanuit de Abop hieraan invulling kan geven en zijn bijdrage kan leveren. “Voor Abop is het belangrijkste in de politiek, werken met en voor het volk. Democratisch handelen en politieke beslissingen nemen, betekenen dat er een voortdurende en open discussie mogelijk is met de structuren van de partij en met het volk. De focus van de Abop is het oplossen van regionale en nationale problemen en het niet nastreven van dogmatische of ideologische standpunten, zoals bij de oude, nu kleine en niet meer van politiek en social belang geworden partijen en/of combinaties’, legt de voormalige Olympische zwemmer uit.
‘Abop wil samenwerken met iedere democratisch functionerende partij en elke burger, ongeacht geslacht, ras, geloof, handicap of seksuele geaardheid. In de coalitie creëren wij, door op tijd aanwezig te zijn en qourom te verlenen, de ruimte om, in overleg met onze dr’s en rr’s en na een gezonde open discussie, het beleid van de vorige regeringen: Venetiaan/Adjodia, Venetiaan/Sardjoe en de huidige regering Bouterse/Ameerali een goede invulling te geven. Dit zijn wij voor land en volk bereid voort te zetten bij de komende regeringen’, aldus Touw Ngie Tjouw.
Touw Ngie Tjouw verraste vriend en vijand door in de tweede helft van het jaar 2014 zijn functie als jongerenleider van de NPS neer te leggen. Dit gebeurde toen zijn partij besloot om in V7-verband samen te werken met de Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo. Touw Ngie Tjouw vond dat deze samenwerking niet bij zijn principes paste. Hij hield zich lange tijd stil over welk pad hij zou bewandelen, totdat in maart 2015 officieel bekend werd dat hij naar de Abop van Ronnie Brunswijk zou verkassen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!