Agent belet politieoptreden bij verkeersongeval

dblogoEen agent van politie derde klasse, M.B., is op woensdag 1 april buiten functie gesteld vanwege ernstig plichtverzuim. Hij heeft deze week de politie belet tijdens de rechtmatige uitoefening van de dienst bij een verkeersongeval, waarbij zijn vader was betrokken. Uit het onderzoek blijkt dat de vader van deze agent betrokken was bij een verkeersongeval aan de Fredericiweg in het district Nickerie. De sterke arm die ter plekke verscheen, achtte een ademanalyse van de bestuurder noodzakelijk. De vader die kennelijk onder invloed was van alcohol, schakelde zijn zoon in, die agent van politie is, om de zaak buiten proces af te handelen. Het gelukte de agent M.B. niet om zijn collega’s zo ver te krijgen. Dit gedrag van M.B. werd gerapporteerd naar de leiding, die op zijn beurt de korpschef op de hoogte stelde. De politiechef heeft de zaak onderzocht. Hij achtte de buitenfunctiestelling van deze in opspraak geraakte agent noodzakelijk. Agent M.B. blijft hangende het verdere onderzoek op non actief.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!