Bloedend tandvlees vormt groot gezondheidsrisico

lbloedendtandvleesBloedend tandvlees, 80% van de Nederlanders (en minstens evenveel Surinamers) heeft hier in meerdere of mindere mate mee te maken. Het is een teken van tandvleesontsteking en die is niet alleen verantwoordelijk voor het verlies van tanden en kiezen, maar blijkt ook een rol te spelen bij hart- en vaatziekten, diabetes, vroeggeboorte, osteoporose en meer serieuze narigheid. Tijdens de Week van de Mondhygiënist ( 30 maart – 2 april 2015) vraagt de Stichting Dental Hygiene 597 dit jaar wederom aandacht voor dit probleem. Een oplossing wordt ook geboden, want tijdens deze week opent mondhygiënist Leerdam de deuren van Dental Hygiene 597 en kan iedereen langskomen voor gratis mondgezondheid check en mondzorgadvies. In verband met de viering van haar eerste lustrum op 1 april 2015 zal Dental Hygiene 597, als enige zelfstandig gevestigde praktijk voor mondhygiëne, een extra dimensie geven aan deze week.
In de week van 30 maart t/m 2 april 2015 wordt het publiek uitgenodigd, aan de Verlengde Gemenelandsweg 38, om kennis te maken met het beroep en vooral stil te staan bij hun eigen mondgezondheid. Dit jaar is het thema: ‘Smile for Life’, waarbij de relatie tussen de mondgezondheid en de algemene gezondheid nader zal worden bekeken en geïllustreerd door de mondgezondheidsscreening uit te breiden met een hypertensie-, diabetes- en obesitas-screening. Eventueel is een demonstratie van de behandeling door een mondhygiënist mogelijk.

error: Kopiëren mag niet!